Kunst Café

Hier praten wij met kunstenaars en publiek over creatieve processen, innerlijke zoektochten, vernieuwende perspectieven om onze collectieve waarnemingen over de werkelijkheid te blijven bijwerken. Zo wil het Kunst Café in Amersfoort een podium bieden voor interactieve gesprekken met kunst als katalysator en als bron van bewondering en kritisch denkvermogen.

Kunst Café

  • Hier praten wij met kunstenaars en publiek over creatieve processen, innerlijke zoektochten, vernieuwende perspectieven om onze collectieve waarnemingen over de werkelijkheid te blijven bijwerken. Zo wil het Kunst Café in Amersfoort een podium bieden voor interactieve gesprekken met kunst als katalysator en als bron van bewondering en kritisch denkvermogen.

    Juan Carlos Salvia deelt graag met anderen in het Kunstcafé zijn passie voor kunst. Dit is een gelegenheid voor interactieve reflectie, samenhorigheid & ontmoetingen met kunstenaars die ons uitdagen met hun bijzondere creativiteit en hun unieke manier van denken, voelen en maken.

    Het Kunst Café wil de cruciale relevantie van de kunst, voor individu én samenleving, centraal stellen. Kunst provoceert, confronteert, inspireert. Kunst is gemaakt door eigenwijze geesten met een onderzoekende blik, met een ongewone gevoeligheid, met een kritische levenshouding. En die brandstoffen hebben we allemaal nodig om ons innerlijke vuur aan wakkeren.

    Daarom vinden we het zinvol en plezierig echt in dialoog te gaan met kunstenaars en publiek. Zodat wij in alle openheid, zonder onnodige protocollen of pretenties, samen kunnen reflecteren over het creatieve proces achter de kunst, de zoektocht naar schoonheid en de strijd voor geestelijke bevrijding, in een intieme en inclusieve sfeer.

  • KAdECafé, Eemplein 77, 3812 EA, Amersfoort

    Tijd: aanvang 19.30 u tot 22.00u

    Prijs: Ticket voorverkoop € 10,-/ aan de deur € 12,50

    Er zijn ook Kunst Cafés op locatie Rietveldpaviljoen. Dit zullen we in elke aankondiging apart vermelden.

  • Maak kennis met Juan Carlos Salvia, een veelzijdige kunstenaar geboren in Mexico Stad in 1979. Als gepassioneerde dichter, gespreksleider, literatuurdocent, zanger en theatermaker heeft Juan een indrukwekkende artistieke reis afgelegd. Zijn gedichten, versmolten met diepe menselijke ervaringen, zijn vastgelegd in verschillende Spaanse dichtbundels. Als gespreksleider bij het Amersfoorts Kunst Café deelt hij zijn liefde voor kunst en biedt hij een platform voor creatieve interactie en reflectie. Met bijna twee decennia ervaring als literatuurdocent heeft Juan een proactieve benadering van leren ontwikkeld. Daarnaast is hij een getalenteerde zanger en theatermaker, met betrokkenheid in diverse muzikale en theatrale projecten. Zijn academische achtergrond omvat Spaanstalige literatuur en taalkunde. Link naar zijn CV

Tertulia Kunst Café,

bekend om zijn inspirerende bijeenkomsten rond kunst en creativiteit, neemt een boeiende wending met een verdubbeling van gesprekssessies op 2 december in het Rietveldpaviljoen.

Ditmaal staan twéé van de meerdere unieke Glas in Beeld samenwerkingsverhalen centraal, gepresenteerd door kunstenaars die hun krachten hebben gebundeld om vernieuwend werk te creëren.

Het Tertulia Kunst Café biedt een platform voor twee afzonderlijke gesprekken, elk van 35 minuten met een korte pauze ertussen, waarin kunstenaars Jolanda van Rijssen (fotograaf) en Sacha Brienesse (glaskunstenaar), evenals het team bestaande uit Cees Wouda (fotograaf), Carl van Hees (glaskunstenaar), en Bernard van Gellekom (geluidstechnicus), hun samenwerkingservaringen delen.

De focus van de gesprekken ligt op de dynamiek van samenwerking tussen kunstenaars, een aspect dat vaak onderbelicht blijft in zowel het kunstenaarsberoep als in kunstopleidingen. De individuele ontwikkeling heeft altijd centraal gestaan, maar deze keer brengt Tertulia Kunst Café een verfrissend perspectief door diepgaande gesprekken over de meerwaarde van de door 033fotostad geïnitieerde multidisciplinaire samenwerking.

De exposanten zullen in detail vertellen over hoe hun samenwerking verliep en hoe zij deze ervaren hebben. Het GLAS IN BEELD project heeft al geluiden laten horen over de verrassende meerwaarde die samenwerking in de kunst teweeg kan brengen. Voor kunstenaars die jarenlang solitair hebben gewerkt, bleek het een bron van innovatie en nieuwe mogelijkheden.

Het gesprek belicht niet alleen successen maar biedt ook ruimte voor het benoemen van mogelijke hobbels. Dit maakt de bijeenkomst niet alleen interessant voor kunstenaars maar ook voor een breder publiek dat geïnteresseerd is in de dynamiek van creatieve samenwerking. De Tertulia Kunst Café gesprekken bieden een concrete kijk op de samenwerking, waardoor deelnemers met enthousiasme en inspiratie hun ervaringen delen. De sessies, gepland als twee afzonderlijke gesprekken met deelnemers die hun grenzen hebben verlegd, beloven een boeiende en verrijkende ervaring.

Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek http://www.033fotostad.com/l daar kunt u een ticket voor dit Café bestellen of aan de balie afrekenen.

Over Tertulia Kunst Café: we zijn een platform dat kunstenaars, makers, denkers en kunstliefhebbers samenbrengt om ideeën te delen, te inspireren en de gesprekken over kunst te verrijken. Kijk op: https://www.tertulia033.nl/agenda/expositie-glas-in-beeld-met-glaskunst-datum-2-december-locatie-rietveldpaviljoen

Twaalf maal Stilte

Twaalf maal stilte' is meer dan een kunstproject; het is een samenvallen van poëzie, kunst en stilte. Met jouw steun via crowdsourcing kunnen we dit meesterwerk van Juan Carlos Salvia en Dineke Groenhof Blaauw tot leven brengen. Jouw bijdrage helpt hen om een betekenisvol kunstboek te realiseren dat de schoonheid van stilte en de kracht van kunst viert.

Beeldverslag 1 november 2021 KAdE-café

Kunst Café met Twan Vet Stadsdichter

Aan bod kwamen vragen als; Bestaat er zoiets als een poëtische blik? Waardoor wordt die blik gekenmerkt? Wat maakt de taalgevoeligheid van een dichter en het taalgebruik in een gedicht bijzonder? Wat is tegenwoordig de lol en het belang van poëzie? Wat zijn de drempels waardoor de poëzie niet meer mensen aanspreekt? Zijn die onvermijdelijk, of zelfs gewenst? Waar komt het idee vandaan dat poëzie iets ingewikkelds en onnodigs is?